Taidemaalari Timo Huttu

Taidemaalari Timo Huttu


Taiteen tekeminen on intohimo ja  harrastuksesta alkanutta elämän mittaista itsensä ilmaisemista. Taiteen keinoin pääsee syvälle teokseen tuulettamaan omia tunteita ja ajatuksia. Katsellessaan taidettani, katsoja voi samaistua taulun tunnelmaan ja kokea jotakin syvää, joka sitten koskettaa ja luo tarttuma pintaa. Maalauskin voi näin ollen olla hyvinkin tunteita herättävä.

Kiimingistä kotoisin oleva ja Pyhäjärvelle asettunut Timo Huttu, maalaa kankaalle öljyvärein varmoin pensselin vedoin. Öljyväri on maalauksen kuningasmuoto. Kankaalle voi maalata mitä vain, myös valmiin teoksen päälle, mikä tekee siitä armollisen maalarin mahdollista  hutilointia varten.

Parikymmentä vuotta kestänyt maalarin ura on tuonut eteen monenlaisia tilanteita, jotka olen ikuistanut alkuunsa pahvisille maalauspohjille akryylillä maalaten, taidon kehittyessä astui kuvaan kangaspohjat ja öljyvärit. Upeat Lapin maisemat, vesistöt ja tapaamiani ihmisiä on päätynyt kankaalle malleiksi, hän sanoo. 

Maalaan mielelläni kaikkea mistä löytyy haastetta ja sitä löytyy erityisesti vesielementistä. Veteen liittyviä taulujani löytyykin maisemat kategoriasta runsain mitoin. 

Lappi ja kullankaivajat ovat yksi mielenkiintoinen aihealue johon on mukava palata kun tieni käy pohjoisen suuntaan. Tankavaaralla Sodankylässä on ollut jatkuva näyttely Sompiotalossa, josta mm. näitä pohjoisen aihepiirin tauluja on ollut nähtävillä. Nyt suunnitelmissa on joulukuulta 2022 alkaen viiden Pyhäjärvis- lähtöisen taiteilijan kanssa yhteisnäyttely ja oikea taide-elämys Sompiotalossa. Luvassa on aistikas näyttely jossa mukana on äänitehosteita.

Taiteen tekeminen ei suinkaan lopu valmiiseen työhön vaan jatkuu seuraten henkilöitä ja maisemia ympärillään, huomioiden että tuossa on taulun paikka, sillä elämä itsessään on kuin seikkailu jota kohtaan olen äärettömän utelias. Pave Maijasen laulun sanoin elämän nälkä istuu olkapäällä, käskee lähde jo täältä, mua eteenpäin rohkaisee.

Menneet näyttelyt

Taidenäyttely ”AuRORA” Tankavaaran Sompiotalossa 9.12.2022-SYKSY 2023. Viiden Pyhäjärvi-taustaisen taiteilijan yhteisnäyttely.

4.7.-24.7.2022, Pyhäjärvi Woltin liikekeskus – Elämän iloa näyttely